pilates

Beweeg

je mee

Je bent zo jong als je wervelkolom flexibel is.
|
Joseph Pilates

Pilates is een zorgvuldig uitgebalanceerd oefensysteem gebaseerd op de leerstof en theorie van Joseph Pilates. Hij ontwikkelde een serie oefeningen om de balans tussen kracht en flexibiliteit te verbeteren en te streven naar een evenwichtige houding en coördinatie. In de Pilates methode wordt zowel gebruik gemaakt van de mat als van de apparaten: reformer, cadillac, chair en barrels.

Onze docententeam is opgeleid en gecertificeerd in de internationaal erkende STOTT PILATES® methode, die internationaal hoog aangeschreven staat. STOTT PILATES® is een eigentijdse (volgens de huidige wetenschappen onderbouwde) anatomische benadering van de authentieke methode. De lessen helpen je op een creatieve manier STERK en flexibel te worden en je (lichaams)bewustzijn en houding te verbeteren. Voorop staan de mogelijkheden van JOUW lichaam en daar het allerbeste uit te halen!

Jaarlijks houden de docenten hun kennis up to date en volgen ze trainingen en bijscholingen in de hele wereld.

Pilates Mat

We werken in de CARE en start UP  matlessen met kleine groepen (max 6) om kwaliteit en aandacht te kunnen bieden. Tijdens de lessen maken we gebruik van hulpmiddelen zoals flexbanden, (Franklin) ballen, arc barrels, foam rollers en cirkels. De matlessen en reformer groepslessen hebben we in 4 catagorien ingedeeld.

CARE  Een les  is voor wie last van de rug of nek of wil opstarten na een blessure. We werken met de basisprincipces van Pilates en helpen je de spieren van je centrum op een veilige manier te activeren, zodat je vertrouwen krijgt en meer pijnvrij kunt bewegen.

Start UP Om op een rustige manier kennis te maken met de Pilatesmethode en zo de basisprincipes te kunnen toepassen in de lessen EN het dagelijks leven

Next Level Heb je geen blessure en ken je de basisprincipes en ben je ervaren met Pilates ? Dan dagen we je al meer uit met kracht en coordinatie en gaat hier en daar de snelheid omhoog.

Challenge  Advanced oefeningen in elke les, up tempo OF juist dieper van binnen en laat je af en toe verrassen door een interval les, wie zei dat je het van Pilates niet warm krijgt? 

Pilates Reformer 

We beschikken over 5 STOTT PILATES ® reformers: Deze apparaten zijn geniaal ontworpen door Joseph Pilates, ze laten je weerstand gebruiken om de oefeningen gemakkelijker EN intensiever te maken. Ook hebben we cardiotramps, hard werken gegarandeerd!

Start UP Kennismaken met de reformer met alle mogelijkheden van weerstand vanuit alle richtingen. En, zoals de naam van het apparaat aangeeft: je verandert je lichaam! 

Next Level Heb je geen blessure en heb je ervaring met de reformer? Dan gaan we in deze les een stapje verder en geeft de les in een flow je een intensieve work out.  

Challenge Advanced oefeningen in elke les, up tempo OF juist dieper van binnen en laat je af en toe verrassen door een interval les of de cardio tramp en lets GO!

Prive- en duetlessen 

Ook bieden we privé- en duet reformer lessen aan en bestaat de mogelijkheid om privé lessen met de chair / barrels / cadillac en V2max en te boeken. Voor deelnemers van elk niveau mogelijk en we maken een programma op MAAT! Vraag om meer informatie via het contactformulier. De privé lessen zijn uitsluitend op afspraak te boeken .