pilates

Beweeg je

mee

Je bent zo jong als je wervelkolom flexibel is.
|
Joseph Pilates

Heb je interesse in een proefles? Kijk onder het kopje 'proefles' voor alle informatie.

Pilates is een zorgvuldig uitgebalanceerd oefensysteem gebaseerd op de leerstof en theorie van Joseph Pilates. De Pilatesoefeningen worden bewust en in een rustig tempo uitgevoerd en in de  lessen helpen we je op een creatieve manier STERK en flexibel te worden (te blijven) en je lichaamsbewustzijn en houding te verbeteren. Voorop staan de mogelijkheden van JOUW lichaam en daar het allerbeste uit te halen!

We werken bij K'dans in kleine groepen en bieden lessen aan voor elk niveau, we zoeken een passende les voor je uit om in te stromen en we nodigen je uit om mee te doen en zelf te ervaren wat een Pilates les met je lijf doet!

De Pilateslessen bij K'dans worden gegeven door een team van professioneel opgeleide docenten in de STOTT PILATES® methode. Jaarlijks houden onze docenten hun kennis up to date en volgen ze trainingen en bijscholingen in de hele wereld. K'dans is HET opleidingscentrum voor STOTT PILATES ® in Nederland. Studenten uit heel Europa komen naar Den Haag om hier hun opleiding te volgen.

Pilates Mat

De lessen op de Mat worden in kleine groepen gegeven, zowel in de kleine als in de grote zaal. Tijdens de lessen maken we gebruik van hulpmiddelen zoals flexbanden, (Franklin) ballen, arc barrels, foam rollers en cirkels. 

CARE  Een les is voor wie last van de rug of nek of wil opstarten na een blessure. We werken met de 6 STOTT PILATES ® principces en helpen je de spieren van je centrum op een veilige manier te activeren, zodat je vertrouwen krijgt en meer pijnvrij kunt bewegen.

Start UP Om op een rustige manier kennis te maken met de Pilates Matlessen en je bewust te worden van je adem en je houding en het doel van de oefeningen. In de lessen laten we je essentiele oefeningen ervaren.

NEXT Level Heb je geen blessure en ken je de basisprincipes en ben je ervaren met Pilates ? Dan dagen we je al meer uit met kracht en coordinatie en gaat hier en daar de snelheid omhoog en maken we de stap naar meer intermediate oefeningen.

Challenge  Voor wie de uitdaging aangaat en de Pilatesprincipes al heeft geintegreerd...Advanced oefeningen in elke les, up tempo OF juist dieper van binnen en de bewegingen nog bewuster uitvoeren ! lLat je af en toe verrassen door een interval les, wie zei dat je het van Pilates niet warm krijgt? 

Pilates Reformer 

We beschikken over 8 STOTT PILATES ® reformers, waarvan 5 uitgerust met een vertical frame:

Deze apparaten zijn geniaal ontworpen door Joseph Pilates, ze laten je weerstand gebruiken om de oefeningen gemakkelijker EN intensiever te maken. Ook hebben we cardiotramps, hard werken gegarandeerd!

CARE Voor wie last heeft van een blessure of gehinderd wordt door chronische pjn. Deze speciaal ontworpen lessen maken je sterker en geven je feedback en vertrouwen in je bewegingsapparaat (je lijf). We raden wel 1 of meer prive-lessen aan voordat je in deze les instroomt, zodat de docent weet hoe belastbaar je bent.

Start UP Kennismaken met de reformer met alle mogelijkheden van weerstand vanuit alle richtingen. En, zoals de naam van het apparaat aangeeft: je verandert je lichaam! Voor wie geen of weinig ervaring heeft en geen blessure, je gaat een training ervaren die geen gelijke kent!

NEXT Level Heb je geen blessure en heb je ervaring met de reformer? Dan gaan we in deze les een stapje verder en geeft de les in een flow je een intensieve work out. Gevarieerd met een focus op JOUW lijf.

Challenge Je volgt al minimaal een half jaar reformerlessen en kent het apparaat. Advanced oefeningen in elke les, up tempo OF juist dieper van binnen en laat je af en toe verrassen door een interval les of de cardio tramp en lets GO!

Privélessen 

Wil jij een privéles Pilates doen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het contactformulier in. Graag ontvangen wij dan jou beschikbaarheid (dagen en tijden), eventueel of je blessures hebt, of een Engelstalige docent ook goed is. Onze privélessen worden alleen overdag aangeboden. In de ochtend en avond zijn onze studio's gevuld met groepslessen.

Geen ervaring met Pilates, maar wel blessures? Contact ons dan, zodat we met je mee kunnen kijken wat het beste bij jouw situatie past. 

Geen ervaring met Pilates? Je kan meedoen met een groepsles Start UP of First Timers zie het rooster hiervoor en kijken hoe een proefles werkt. 

Boeken van een prive-les is voor deelnemers van elk niveau mogelijk en we maken een programma op MAAT!

De privé lessen zijn uitsluitend op afspraak te boeken.