pilates

Beweeg

je mee

Je bent zo jong als je wervelkolom flexibel is.
|
Joseph Pilates

Pilates is een zorgvuldig uitgebalanceerd oefensysteem gebaseerd op de leerstof en theorie van Joseph Pilates. Hij ontwikkelde een serie oefeningen om de balans tussen kracht en flexibiliteit te verbeteren en te streven naar een evenwichtige houding en coördinatie. In de Pilates methode wordt zowel gebruik gemaakt van de MAT als van de apparaten: reformer, cadillac, chair en barrels.

Onze docententeam is opgeleid en gecertificeerd in de internationaal erkende STOTT PILATES® methode, die internationaal hoog aangeschreven staat. STOTT PILATES® is een eigentijdse (volgens de huidige wetenschappen onderbouwde) anatomische benadering van de authentieke methode. De lessen helpen je op een creatieve manier STERK en flexibel te worden en je (lichaams)bewustzijn en houding te verbeteren. Voorop staan de mogelijkheden van JOUW lichaam en daar het allerbeste uit te halen!

Jaarlijks houden de docenten hun kennis up to date en volgen ze trainingen en bijscholingen in de hele wereld.

Kennismaken met of instromen in de Pilateslessen: meld je aan!

In de Pilates FUNdamentals worden de basisprincipes en de eerste oefeningen op een rustige manier uitgelegd, hiermee leg je een goede basis. Heb je al ervaring dan kun je eventueel instromen in een les op een ander niveau. Meld je aan of vraag om meer informatie via het contactformulier.

groepslessen mat
We werken in de FUNdamentals en matlessen met kleine groepen (5 tot 10) om kwaliteit en aandacht te kunnen bieden. Tijdens de lessen maken we gebruik van hulpmiddelen zoals flexbanden, (Franklin) ballen, arc barrels, foam rollers en cirkels. De matlessen worden gegeven op 3 niveaus: FUNdamentals (niveau 1 = intro), gemiddeld (niveau 2) en gevorderd (niveau 3).

De back CARE les is voor wie last van de rug heeft en "nog" niet in de FUNdamentals les kan aansluiten. We werken met de basisprincipces van Pilates en helpen je de spieren van je centrum op een veilige manier te activeren, zodat je vertrouwen krijgt en meer pijnvrij kunt bewegen.

Op het rooster staat ook en CIRCUIT les, waar je kennis kunt maken met de apparaten tegen een matles tarief!

groepslessen reformer
We beschikken over 5 STOTT PILATES ® reformers: Deze apparaten zijn geniaal ontworpen door Joseph Pilates, ze laten je weerstand gebruiken om de oefeningen gemakkelijker EN intensiever te maken. Ook hebben we cardiotramps, hard werken gegarandeerd!

prive- en duetlessen
Ook bieden we privé- en duet reformer lessen aan en bestaat de mogelijkheid om privé lessen met de chair / barrels/ cadillac en V2max en te boeken. Voor deelnemers van elk niveau mogelijk en we maken een programma op MAAT! Vraag om meer informatie via het contactformulier. De prive-lessen zijn uitsluitend op afspraak te boeken .

rehab lessen
Het boeken van een ½ uur is les mogelijk voor mensen met lichamelijke klachten/herstel na een operatie of blessure, specialisatie van de daarvoor opgeleide docenten.